Het consultatiebureau

In de eerste vier jaar na de geboorte van je kindje bezoek je geregeld het consultatiebureau bij jou in de buurt.

Wanneer zien we elkaar*

Als je baby ongeveer vier weken oud is, ga je voor het eerst naar het Consultatiebureau. Voor de afspraken ontvang je een uitnodiging via de post. Of je maakt tijdens je tweede en volgende bezoeken meteen de afspraak voor de volgende keer. Voor iedere afspraak ontvang je een herinnering via sms.

Wil je tussen deze afspraken een keer langskomen om je kindje te wegen? Of heb je een korte algemene vraag? Dan kan je langskomen op het Inloopspreekuur.

Heb je een uitgebreidere vraag? Daarvoor maken we graag een vervolgafspraak. Die vindt plaats in een aparte ruimte op het consultatiebureau, zodat je ook vertrouwelijke zaken met ons kan bespreken. Klik hier voor meer informatie over de inloopspreekuren met en zonder afspraak. Kijk vervolgens op de pagina van je eigen consultatiebureau voor de juiste informatie.

Wat doen we op het consultatiebureau?

Op elk consultatiebureau werken een jeugdarts, verpleegkundig specialist, jeugdverpleegkundige en assistent nauw met elkaar samen. Tijdens de afspraken letten zij op de groei, ontwikkeling en gezondheid van je kind. Zij gaan met je in gesprek en geven je voorlichting en advies.

En heb je vragen over voeding, verzorging of opvoeding? Ons team denkt graag met je mee.

Samen bekijken we wat jullie nog nodig hebben

Hoe gaat het met jou, je kind en je gezin? Wat gaat er goed? Wat hebben jullie nog nodig? Tijdens onze afspraken gaan we hierover samen in gesprek. Zo krijgen we met elkaar in beeld wat jij, je kind en je gezin nodig hebben. Als het nodig is, zoeken we samen naar passende hulp.

Vaccinaties

Tijdens de afspraken op het consultatiebureau krijgt je kind ook de prikken volgens het Rijksvaccinatieprogramma aangeboden.

*Let op: door personeelstekort hebben we vertraging opgelopen met de uitnodigingen voor de afspraak op het consultatiebureau voor (bijna) 2-jarigen, (bijna) 3-jarigen en (bijna) 4-jarigen. Hierdoor kan het voorkomen dat je de oproep voor een afspraak later dan gewoonlijk ontvangt. Meer informatie vind je op het infoblad ‘Vertraging oproepen’.