Kortdurende video-hometraining

Als ouders wil je graag een goede band met je kind. Dat is belangrijk voor een goede ontwikkeling. Toch heb je misschien het gevoel dat het contact met je kind beter kan.

Als je je onzeker voelt of je vraagt je af of je het wel goed doet, dan kan korte video-hometraining helpen. Vaak gaat tussen jou en de baby veel meer goed dan je doorhebt. Het helpt als je dit terug ziet op beeld. Bij korte video-hometraining brengt een gespecialiseerde medewerker van JGZ Almere momenten in beeld waarbij contact is tussen jou en je kind. Vaak zijn dit dagelijkse bezigheden, bijvoorbeeld als je de baby in bad doet, aankleedt of voedt. Samen met jou bekijkt de medewerker wat er goed gaat en welke handvatten je nodig hebt om het contact met de baby nog fijner te maken.

Ouders van te vroeg geboren baby’s of ouders met depressieve gevoelens kunnen vaak een extra steuntje gebruiken voor een fijn contact met de baby. Daarom bieden we hen de korte video-hometraining standaard aan.

Bij korte video-hometraining komt de gespecialiseerde medewerker van JGZ Almere zes keer bij je thuis. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wil je meer informatie over korte video-hometraining? Vraag ernaar bij het consultatiebureau of bel met ons via 088 002 99 90.

De video-opnamen worden alleen bekeken door de video-hometrainer (en eventueel een supervisor) en jouw gezin. Er worden geen kopieën van de opnames bewaard.