Mamacafé

Weer op locatie!! Woensdag 25 mei 2022: Het eerste hapje

Het volgende Mamacafé is op woensdag 25 mei op onze nieuwe locatie in de Stripheldenbuurt in Almere-Buiten, Buurtcentrum De Cartoon, Gerrit Th. Rotmanlaan 28.

Dit keer staat het Mamacafé in het teken van het eerste hapje. Marloes Buining, JGZ-verpleegkundige, en Kyra Groen, stagiaire, bij JGZ Almere zijn bij ons te gast.

Een veelgestelde vraag op het consultatiebureau is “Wanneer mag mijn kleintje nou iets anders dan melk, want hij/zij kijkt het eten uit mijn mond?”. Marloes en Kyra zullen uitleggen wat het beste moment is voor een kindje om aan zijn of haar eerste hapje te beginnen. Wanneer is er echt behoefte aan andere voeding dan melk? En is er verschil als een kindje borst-of flesvoeding krijgt? En natuurlijk zullen ze vertellen hoe je je kindje laat wennen aan nieuwe smaken en aan een andere manier van eten. Uiteraard is er veel ruimte voor het stellen van vragen.

Vanaf 10.00 uur kun je binnenlopen in het Mamacafé. Om 10.30 uur begint de voorlichting. Om ca 11.30 uur sluiten we dit Mamacafé weer af. Naast Marloes en Kyra is ook de vaste begeleidster Ineke van Petten, zwangerschapsdocent aanwezig.  Mama’s, kom naar het mamacafé met je kindje. Uiteraard zijn ook papa's of opa's en oma's welkom.  Helaas is er maar plek voor een beperkt aantal bezoekers, dus geef je snel op via de link onderaan deze pagina.

Wat is het Mamacafé?

De tijd van zwangerschap en kraamtijd is een hele bijzondere periode. Een periode waarin je tal van vragen hebt; vragen aan deskundigen maar ook aan andere vrouwen die zwanger zijn of kort geleden bevallen zijn. Hoe zit het met wel of niet geven van borstvoeding? Maak ik me terecht ongerust over de gezondheid van mijn kindje? Is het normaal dat mijn baby zoveel huilt?

Op internet kun je veel informatie vinden, maar wat is er nou leuker dan van een verloskundige, een huisarts, een psycholoog, een medewerker van het consultatiebureau, een kinderarts en een lactatiekundige antwoord te krijgen op je vragen? Juist om jou op persoonlijke wijze te woord te staan en om je in die spannende periode waarin je net moeder bent geworden te steunen, is het Mamacafé opgericht.

Gezellig en informatief

Het Mamacafé is er voor alle moeders en aanstaande moeders uit Almere. Vandaar dat we twee centrale plekken in Almere hebben gekozen als locatie. En wat het natuurlijk extra leuk maakt is dat je meteen andere (kersverse) moeders ontmoet, misschien ook wel bij jou uit de buurt. Een goede manier om je sociale netwerk te vergroten! Uiteraard zijn ook papa's, opa's en oma's en andere verzorgers welkom.

Elke bijeenkomst wordt iets verteld over onderwerpen die raken aan het ouderschap en zwanger zijn, zoals bijvoorbeeld: voeding, peuterpuberteit, motoriek van de baby, opvoeding, de kinderpoli en andere interessante onderwerpen. Bij het Mamacafé is altijd een lactatiekundige aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden

Kom je ook naar het Mamacafé?

Het Mamacafé wordt elke drie weken op woensdag van 10.00 - 11.30 gehouden in Buurtcentrum De Cartoon, Gerrit Th. Rotmanlaan 28 in de Stripheldenbuurt in Almere Buiten en elke drie weken op vrijdag in Restaurant De Ziel, bij Gezondheidscentrum Archipel, Poëziestraat 166 in Literatuurwijk.


Kalender Mamacafé.

Buurtcentrum De Cartoon:

2 maart 2022: Veilig gebruik van etherische oliën bij jonge kinderen door Astrid Spenneman, docent zwangerschapsyoga bij JGZ Almere.

23 maart 2022: Van kinderarmoede naar rijkste kids door Sylvia Heemskerk, Plangroep Almere.

6 april 2022: Borstvoeding: alles wat je nog wil weten, door Astrid Oentrich, begeleidster Mamacafé en lactatiekundige.

20 april 2022: Wat weet je over de verlofregelingen rondom de geboorte van je kindje, door Danique Lauritsen en Maaike Jongerius van onderzoeksbureau Significant APE.

11 mei 2022: Ik ga op vakantie met mijn baby of peuter en ik neem mee, door Astrid Oentrich en Ineke van Petten, vaste begeleidsters Mamacafé

25 mei 2022: Het eerste hapje, door Marloes Buining, JGZ-verpleegkundige bij JGZ Almere en Kyra Groen, stagiaire.  

29 juni 2022: Zindelijk worden! door Nicole Marinissen, JGZ-verpleegkundige bij JGZ Almere.

13 juli 2022: Draagdoeken, rust, troost en veiligheid, door Abbigail van Dijk-Zarks van Draagbabby.

28 september 2022: onbekend

19 oktober 2022: onbekend

9 november 2022; onbekend

30 november 2022: onbekend

Restaurant De Ziel (Archipel):

12 augustus 2022: onbekend

16 september 2022: onbekend

7 oktober 2022: onbekend

28 oktober 2022: onbekend

18 november 2022: onbekend

16 december 2022; onbekend

 

Wil je op de hoogte blijven of deelnemen aan het Mamacafé?

Stuur dan via deze link een mail naar het mamacafé dan krijg je de aankondiging voor het Mamacafé automatisch in je mailbox. Als je mee wil doen met het Mamacafé op locatie geef dit dan aan in je mail. Je krijgt dan een bevestiging.