Mamacafé

Woensdag 24 april 2024 in Buurtcentrum De Cartoon: Buggy Bootcamp.

Dit keer een combinatie van voorlichting en zelf doen. Saffira Kroon en Kaylee van Hout van WeLiveHealthy in  
Almere zijn vandaag te gast bij ons.   

Een paar jaar geleden zijn Saffira en Kaylee begonnen met voedingscoaching en hun bedrijfje is nu uitgegroeid tot een bootcamp-bedrijf met meerdere trainers. Bij Bootcamp denk je niet direct aan sporten met je kleintje in de buitenlucht, maar tijdens Buggy Bootcamp doe je zelf een work-out met je kindje in de buggy. Voordeel is dat je geen oppas hoeft te regelen.  In de zomer lekker buiten en in de winter of als het regent is het binnen, wel zo fijn voor je kindje. Je kan meedoen als je minimaal 8 weken eerder bent bevallen.   

Saffira en Kaylee vertellen jullie eerst wat meer over Buggy Bootcamp, maar gaan dan ook een korte work-out met jullie doen. Dus neem je buggy mee, dan kan je meedoen.     

Het Mamacafé begint om 10.00 uur. Saffira en Kaylee beginnen om 10.30 uur met hun voorlichting/workshop. Om ongeveer 11.30 uur sluiten we het Mamacafé weer af. Vaste begeleidsters Astrid Oentrich, zwangerschaps-docent en lactatiekundige, en Ineke van Petten, zwangerschapsdocent, zijn uiteraard ook aanwezig. 

Natuurlijk zijn ook bijna-mama's (kunnen vast even meekijken), papa’s, opa’s en oma’s of andere verzorgers welkom.  

Wat is het Mamacafé?

De tijd van zwangerschap en kraamtijd is een hele bijzondere periode. Een periode waarin je tal van vragen hebt; vragen aan deskundigen maar ook aan andere vrouwen die zwanger zijn of kort geleden bevallen zijn. Hoe zit het met wel of niet geven van borstvoeding? Maak ik me terecht ongerust over de gezondheid van mijn kindje? Is het normaal dat mijn baby zoveel huilt?

Op internet kun je veel informatie vinden, maar wat is er nou leuker dan van een verloskundige, een huisarts, een psycholoog, een medewerker van het consultatiebureau, een kinderarts en een lactatiekundige antwoord te krijgen op je vragen? Juist om jou op persoonlijke wijze te woord te staan en om je in die spannende periode waarin je net moeder bent geworden te steunen, is het Mamacafé opgericht.

Gezellig en informatief

Het Mamacafé is er voor alle moeders en aanstaande moeders uit Almere. Vandaar dat we twee centrale plekken in Almere hebben gekozen als locatie. En wat het natuurlijk extra leuk maakt is dat je meteen andere (kersverse) moeders ontmoet, misschien ook wel bij jou uit de buurt. Een goede manier om je sociale netwerk te vergroten! We nodigen ook papa's uitdrukkelijk uit om te komen. De meeste onderwerpen zijn voor papa's net zo interessant als voor mama's. En uiteraard zijn ook opa's, oma's en andere verzorgers welkom.

Elke bijeenkomst wordt iets verteld over onderwerpen die raken aan het ouderschap en zwanger zijn, zoals bijvoorbeeld: voeding, peuterpuberteit, motoriek van de baby, opvoeding, de kinderpoli en andere interessante onderwerpen. Bij het Mamacafé is altijd een lactatiekundige aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden

Kom je ook naar het Mamacafé?

Het Mamacafé wordt elke drie weken op woensdag van 10.00 - 11.30 gehouden in Buurtcentrum De Cartoon, Gerrit Th. Rotmanlaan 28 in de Stripheldenbuurt in Almere Buiten en elke drie weken op vrijdag in Restaurant De Ziel, bij Gezondheidscentrum Archipel, Poëziestraat 166 in Literatuurwijk.


Kalender Mamacafé.

Buurtcentrum De Cartoon:

31 januari 2024: Draagdoeken, rust, troost en veiligheid, door Abbygail van Dijk-Zarks van Draagbabby in Almere.

21 februari 2024: Samen lezen met je kindje, door Suzanne Berkelaar-Kolleman van De Nieuwe Bibliotheek Almere.

13 maart 2024: Smakelijk eters, door Jaimy de Vries, JGZ-verpleegkundige bij JGZ Almere. 

3 april 2024: EHBO bij kinderen, door Christiaan Theunis van Savitae.

24 april 2024: Buggy Bootcamp, door Saffira Kroon en Kaylee van Hout van WeLiveHealthy in Almere.

15 mei 2024: Baby Gebaren, door Aranka Visser-Van Woersem van Het Gouden Gebaar in Almere. 

5 juni 2024: Dunstan Babytaal, door Angèle van Kerkhof, JGZ-verpleegkundige bij JGZ Almere. 

17 juli 2024: Het eerste hapje, door Marloes Buining, JGZ-verpleegkundige bij JGZ Almere. 

 

Restaurant De Ziel (Archipel):

19 januari 2024: Van hulpeloos wezentje tot kruipende dreumes, door Astrid Oentrich, zwangerschapsdocent JGZ Almere.

9 februari 2024: In verbinding met je kindje, door Mirte Stigter van Zuivere Liefde in Almere 

1 maart 2024: Veilig gebruik van etherische oliën bij jonge kinderen, door Astrid Spenneman, zwangerschapsdocent JGZ Almere.

22 maart 2024: Borstvoeding, alles wat je nog wil weten, door Astrid Oentrich, lactatiekundige.

12 april 2024: Zelfstandig (leren) spelen, door Katja van der Weide van De Vrije Ruimte in Almere. 

24 mei 2024: Ik ga op vakantie met mijn baby of peuter en ik neem mee......, door Astrid Oentrich en Ineke van Petten, begeleidsters Mamacafé.

5 juli 2024: nog niet bekend. 

 

Wil je op de hoogte blijven van het Mamacafé?

Stuur dan via deze link een mail naar het mamacafé dan krijg je de aankondiging voor het Mamacafé automatisch in je mailbox.