Mamacafé

Woensdag 1 februari 2023 in Buurtcentrum De Cartoon: Voetmassage bij je kindje.

Vandaag is Astrid Spenneman te gast in ons Mamacafé. Astrid is docent zwangerschapsyoga en babymassage bij JGZ Almere.

Het masseren van reflexpunten op de voet is voor baby's en kinderen prettig en kan klachten verminderen. Je mag je kindje deze massage al vanaf de geboorte geven. Astrid zal jullie meer vertellen over wat reflexologie is. En ze zal twee massages met jullie oefenen: één ter ondersteuning van de opname en verwerking van voeding en één ter ondersteuning van beter kunnen ontspannen en slapen.

Neem een handdoek mee om je kindje op te leggen. En als jezelf een lekkere massage-olie hebt, waar je graag mee werkt, neem die ook mee. Als je dat niet hebt, geen probleem, Astrid neemt ook een fijne olie mee. Voor zwangeren zijn een paar poppen beschikbaar.

Naast Astrid zijn ook de twee vaste begeleidsters aanwezig, Astrid Oentrich, zwangerschapsdocent en lactatiekundige en Ineke van Petten, zwangerschapsdocent. Vanaf 10.00 uur kun je binnenlopen, om 10.30 uur beginnen we en om ca 11.30 uur sluiten we af. Uiteraard is er dan nog tijd om na te praten.

Mama’s, kom naar het Mamacafé met je kindje. Uiteraard is de ochtend ook heel geschikt voor bijna-mama’s. En natuurlijk zijn ook papa's, opa's en oma's of andere verzorgers welkom.  

 

Wat is het Mamacafé?

De tijd van zwangerschap en kraamtijd is een hele bijzondere periode. Een periode waarin je tal van vragen hebt; vragen aan deskundigen maar ook aan andere vrouwen die zwanger zijn of kort geleden bevallen zijn. Hoe zit het met wel of niet geven van borstvoeding? Maak ik me terecht ongerust over de gezondheid van mijn kindje? Is het normaal dat mijn baby zoveel huilt?

Op internet kun je veel informatie vinden, maar wat is er nou leuker dan van een verloskundige, een huisarts, een psycholoog, een medewerker van het consultatiebureau, een kinderarts en een lactatiekundige antwoord te krijgen op je vragen? Juist om jou op persoonlijke wijze te woord te staan en om je in die spannende periode waarin je net moeder bent geworden te steunen, is het Mamacafé opgericht.

Gezellig en informatief

Het Mamacafé is er voor alle moeders en aanstaande moeders uit Almere. Vandaar dat we twee centrale plekken in Almere hebben gekozen als locatie. En wat het natuurlijk extra leuk maakt is dat je meteen andere (kersverse) moeders ontmoet, misschien ook wel bij jou uit de buurt. Een goede manier om je sociale netwerk te vergroten! Uiteraard zijn ook papa's, opa's en oma's en andere verzorgers welkom.

Elke bijeenkomst wordt iets verteld over onderwerpen die raken aan het ouderschap en zwanger zijn, zoals bijvoorbeeld: voeding, peuterpuberteit, motoriek van de baby, opvoeding, de kinderpoli en andere interessante onderwerpen. Bij het Mamacafé is altijd een lactatiekundige aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden

Kom je ook naar het Mamacafé?

Het Mamacafé wordt elke drie weken op woensdag van 10.00 - 11.30 gehouden in Buurtcentrum De Cartoon, Gerrit Th. Rotmanlaan 28 in de Stripheldenbuurt in Almere Buiten en elke drie weken op vrijdag in Restaurant De Ziel, bij Gezondheidscentrum Archipel, Poëziestraat 166 in Literatuurwijk.


Kalender Mamacafé.

Buurtcentrum De Cartoon:

11 januari 2023: Borstvoeding, alles wat je nog wil weten, door Astrid Oentrich, zwangerschapsdocent JGZ Almere en lactatiekundige.

1 februari 2023: Voetmassage bij baby's, door Astrid Spenneman, zwangerschapsdocente JGZ Almere.

22 februari 2023: Zindelijk worden! door Nicole Marinissen, JGZ-verpleegkundige bij JGZ Almere.

15 maart 2023:

5 april 2023: Het eerste hapje, door Marloes Buining, JGZ-verpleegkundige bij JGZ Almere.

26 april 2023: Leuke uitstapjes met je kleintje in Almere, door Gladys Ouwens van Kidsproof.

24 mei 2023:

5 juli 2023:

 

Restaurant De Ziel (Archipel):

20 januari 2023: Spelend leren, door Loes Witteveen, pedagogisch medewerker bij De Schoor in Almere.

10 februari 2023: Dunstan Babytaal, door Angèle van Kerkhof, JGZ-verpleegkundige bij JGZ Almere. 

3 maart 2023:

24 maart 2023:

14 april 2023: Draagdoeken, rust, troost en veiligheid, door Abbigail van Dijk-Zarks van Draagbabby.

12 mei 2023: Ik ga op vakantie met mijn baby of peuter en ik neem mee......, door Astrid Oentrich en Ineke van Petten, begeleidsters Mamacafé.

9 juni 2023: Zelfstandig (leren) spelen, door Katja van der Weide van De Vrije Ruimte in Almere. 

14 juli 2023:

Wil je op de hoogte blijven van het Mamacafé?

Stuur dan via deze link een mail naar het mamacafé dan krijg je de aankondiging voor het Mamacafé automatisch in je mailbox.