Mamacafé

Vrijdag 7 oktober 2022 in Restaurant De Ziel: Borstvoeding, alles wat je nog wil weten!

Dit keer staat het Mamacafé in het teken van borstvoeding. Astrid Oentrich, vaste begeleidster van het Mamacafé en lactatiekundige geeft antwoord op al jullie vragen. Astrid probeert bij elk Mamacafé jullie vragen over borstvoeding te beantwoorden, maar vandaag is er alle tijd om op jullie vragen in te gaan, en ze zo mogelijk in de groep te behandelen.Over borstvoeding is zoveel te vertellen, maar vandaag gaan we uit van jullie vragen en ervaringen. Te veel voeding, te weinig voeding, kolven wanneer doe ik dat? Vragen van de beginnende mama’s, van mama’s die al een tijdje bezig zijn en die alweer richting einde verlof gaan en borstvoeding en werk willen combineren. Vragen van aanstaande mama’s die wellicht nog twijfelen wat te gaan doen. En uiteraard is er ook tijd om ervaringen uit te wisselen.

Vanaf 10.00 uur kun je binnenlopen, om 10.30 uur beginnen we en om ca 11.30 uur sluiten we af.

Mama’s, kom naar het Mamacafé met je kindje. Uiteraard is de ochtend ook heel geschikt voor bijna-mama’s.En natuurlijk zijn ook papa's, opa's en oma's of andere verzorgers welkom.

Wat is het Mamacafé?

De tijd van zwangerschap en kraamtijd is een hele bijzondere periode. Een periode waarin je tal van vragen hebt; vragen aan deskundigen maar ook aan andere vrouwen die zwanger zijn of kort geleden bevallen zijn. Hoe zit het met wel of niet geven van borstvoeding? Maak ik me terecht ongerust over de gezondheid van mijn kindje? Is het normaal dat mijn baby zoveel huilt?

Op internet kun je veel informatie vinden, maar wat is er nou leuker dan van een verloskundige, een huisarts, een psycholoog, een medewerker van het consultatiebureau, een kinderarts en een lactatiekundige antwoord te krijgen op je vragen? Juist om jou op persoonlijke wijze te woord te staan en om je in die spannende periode waarin je net moeder bent geworden te steunen, is het Mamacafé opgericht.

Gezellig en informatief

Het Mamacafé is er voor alle moeders en aanstaande moeders uit Almere. Vandaar dat we twee centrale plekken in Almere hebben gekozen als locatie. En wat het natuurlijk extra leuk maakt is dat je meteen andere (kersverse) moeders ontmoet, misschien ook wel bij jou uit de buurt. Een goede manier om je sociale netwerk te vergroten! Uiteraard zijn ook papa's, opa's en oma's en andere verzorgers welkom.

Elke bijeenkomst wordt iets verteld over onderwerpen die raken aan het ouderschap en zwanger zijn, zoals bijvoorbeeld: voeding, peuterpuberteit, motoriek van de baby, opvoeding, de kinderpoli en andere interessante onderwerpen. Bij het Mamacafé is altijd een lactatiekundige aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden

Kom je ook naar het Mamacafé?

Het Mamacafé wordt elke drie weken op woensdag van 10.00 - 11.30 gehouden in Buurtcentrum De Cartoon, Gerrit Th. Rotmanlaan 28 in de Stripheldenbuurt in Almere Buiten en elke drie weken op vrijdag in Restaurant De Ziel, bij Gezondheidscentrum Archipel, Poëziestraat 166 in Literatuurwijk.


Kalender Mamacafé.

Buurtcentrum De Cartoon:

2 maart 2022: Veilig gebruik van etherische oliën bij jonge kinderen door Astrid Spenneman, docent zwangerschapsyoga bij JGZ Almere.

23 maart 2022: Van kinderarmoede naar rijkste kids door Sylvia Heemskerk, Plangroep Almere.

6 april 2022: Borstvoeding: alles wat je nog wil weten, door Astrid Oentrich, begeleidster Mamacafé en lactatiekundige.

20 april 2022: Wat weet je over de verlofregelingen rondom de geboorte van je kindje, door Danique Lauritsen en Maaike Jongerius van onderzoeksbureau Significant APE.

11 mei 2022: Ik ga op vakantie met mijn baby of peuter en ik neem mee, door Astrid Oentrich en Ineke van Petten, vaste begeleidsters Mamacafé.

25 mei 2022: Het eerste hapje, door Marloes Buining, JGZ-verpleegkundige bij JGZ Almere en Kyra Groen, stagiaire.  

29 juni 2022: Zindelijk worden! door Nicole Marinissen, JGZ-verpleegkundige bij JGZ Almere.

13 juli 2022: Draagdoeken, rust, troost en veiligheid, door Abbigail van Dijk-Zarks van Draagbabby.

28 september 2022: Kinder-EHBO, door Christiaan Theunis van Savitae.

19 oktober 2022: nog niet bekend

9 november 2022; Peuter in Zicht, door Naomi Hoksbergen en Francis van Duijvenbode, Jeugdverpleegkundigen bij JGZ Almere.

30 november 2022: nog niet bekend

Restaurant De Ziel (Archipel):

12 augustus 2022: Van hulpeloos wezentje tot kruipende dreumes, door Astrid Oentrich, zwangerschapsdocent JGZ Almere.

16 september 2022: Een ontspannen mama, door Mirte Stigter van Mijn-Moment in Almere. 

7 oktober 2022: Borstvoeding: alles wat je nog wil weten, door Astrid Oentrich, zwangerschapsdocent JGZ Almere

28 oktober 2022: nog niet bekend

18 november 2022: Leuke uitjes met je kleintje in Almere, door Suzanne Frens van Kidsproof Flevoland.

16 december 2022; nog niet bekend

 

Wil je op de hoogte blijven van het Mamacafé?

Stuur dan via deze link een mail naar het mamacafé dan krijg je de aankondiging voor het Mamacafé automatisch in je mailbox.