Mamacafé

Het eerstvolgende Mamacafé online: Het eerste hapje

Het mamacafé op locatie organiseren is helaas nog steeds niet mogelijk. We gaan online verder met "Het eerste hapje".

Dit keer staat het Mamacafé in het teken van het eerste hapje. De twee vaste begeleidsters Astrid Oentrich, zwangerschapsdocent en lactatiekundige, en Ineke van Petten, zwangerschapsdocent, vertellen over het eerste hapje.

Een veel gestelde vraag op het consultatiebureau is  “Wanneer mag mijn kleintje nou iets anders dan melk, want hij/zij kijkt het eten uit mijn mond?”. We zullen uitleggen wat het beste moment is voor een kindje om aan zijn of haar eerste hapje te beginnen. En wanneer is er echt behoefte aan andere voeding dan melk? En is er verschil als een kindje borst- of flesvoeding krijgt? En natuurlijk komt ook aan bod hoe je je kindje laat wennen aan nieuwe smaken en aan een andere manier van eten. Uiteraard is er ook online veel ruimte voor het stellen van vragen.

Het Mamacafé is van 10.00 – 11.30 uur en je kan meedoen door je in te schrijven via de link onderaan deze pagina. Na je inschrijving ontvang je via de mail een uitnodiging om mee te doen met het videobellen.

Wat is het Mamacafé?

De tijd van zwangerschap en kraamtijd is een hele bijzondere periode. Een periode waarin je tal van vragen hebt; vragen aan deskundigen maar ook aan andere vrouwen die zwanger zijn of kort geleden bevallen zijn. Hoe zit het met wel of niet geven van borstvoeding? Maak ik me terecht ongerust over de gezondheid van mijn kindje? Is het normaal dat mijn baby zoveel huilt?

Op internet kun je veel informatie vinden, maar wat is er nou leuker dan van een verloskundige, een huisarts, een psycholoog, een medewerker van het consultatiebureau, een kinderarts en een lactatiekundige antwoord te krijgen op je vragen? Juist om jou op persoonlijke wijze te woord te staan en om je in die spannende periode waarin je net moeder bent geworden te steunen, is het Mamacafé opgericht.

Gezellig en informatief

Het Mamacafé is er voor alle moeders en aanstaande moeders uit Almere. Vandaar dat we twee centrale plekken in Almere hebben gekozen als locatie. En wat het natuurlijk extra leuk maakt is dat je meteen andere (kersverse) moeders ontmoet, misschien ook wel bij jou uit de buurt. Een goede manier om je sociale netwerk te vergroten! Uiteraard zijn ook papa's, opa's en oma's en andere verzorgers welkom.

Elke bijeenkomst wordt iets verteld over onderwerpen die raken aan het ouderschap en zwanger zijn, zoals bijvoorbeeld: voeding, peuterpuberteit, motoriek van de baby, opvoeding, de kinderpoli en andere interessante onderwerpen. Bij het Mamacafé is altijd een lactatiekundige aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden

Kom je ook naar het Mamacafé?

Het Mamacafé wordt elke drie weken op woensdag van 10.00 - 11.30 gehouden in Buurthuis Het EveNaarHuis, Sumatraweg 352 in Almere Buiten en elke drie weken op vrijdag in Restaurant De Ziel, bij Gezondheidscentrum Archipel, Poëziestraat 166 in Literatuurwijk.


Kalender Mamacafé

Online:

17 februari 2021: Het eerste hapje door Astrid Oentrich en Ineke van Petten

24 maart 2021: Lekker slapen door Anneke van Wijngaarden, slaapcoach

21 april 2021: nog niet bekend

Het EveNaarHuis:

onbekend

Restaurant De Ziel (Archipel):

onbekend

 

Wil je op de hoogte blijven of meedoen met het Mamacafé online?

Stuur dan een mail naar het mamacafé dan krijg je de uitnodiging voor het Mamacafé automatisch in je mailbox. Als je mee wil doen met het beeldbellen, geef dan in je mail aan op welke datum je wil meedoen.