Mamacafé

Het eerstvolgende Mamacafé, dit keer online

Het mamacafé op locatie organiseren is op dit moment helaas niet mogelijk. Vandaar dat we online gaan met om te beginnen drie thema's over borstvoeding.

Borstvoeding is een onderwerp waarover heel veel te vertellen valt en waar altijd vragen over zijn. Want elke mama en elk kindje zijn anders. Astrid Oentrich, vaste begeleidster van het mamacafé, en ook zwangerschapsdocent en lactatiekundige, begint met een korte inleiding op onderstaande thema’s, waarna er nog genoeg tijd is om in te gaan op jullie vragen.

29 september: Hoe weet je of je kindje genoeg krijgt. Elke mama twijfelt hier wel eens over.

27 oktober: Kolven, waarom, wanneer en hoe vaak?

24 november: Borstvoeding en werk, hoe bereid je je voor om weer te gaan werken terwijl je borstvoeding wil blijven geven.

Het mamacafé is van 10.00 – 11.00 uur en je kan meedoen door je in te schrijven op deze website, zie de link onderaan deze pagina. Na je inschrijving ontvang je via de mail een uitnodiging om mee te doen met het videobellen.

Wat is het Mamacafé?

De tijd van zwangerschap en kraamtijd is een hele bijzondere periode. Een periode waarin je tal van vragen hebt; vragen aan deskundigen maar ook aan andere vrouwen die zwanger zijn of kort geleden bevallen zijn. Hoe zit het met wel of niet geven van borstvoeding? Maak ik me terecht ongerust over de gezondheid van mijn kindje? Is het normaal dat mijn baby zoveel huilt?

Op internet kun je veel informatie vinden, maar wat is er nou leuker dan van een verloskundige, een huisarts, een psycholoog, een medewerker van het consultatiebureau, een kinderarts en een lactatiekundige antwoord te krijgen op je vragen? Juist om jou op persoonlijke wijze te woord te staan en om je in die spannende periode waarin je net moeder bent geworden te steunen, is het Mamacafé opgericht.

Gezellig en informatief

Het Mamacafé is er voor alle moeders en aanstaande moeders uit Almere. Vandaar dat we twee centrale plekken in Almere hebben gekozen als locatie. En wat het natuurlijk extra leuk maakt is dat je meteen andere (kersverse) moeders ontmoet, misschien ook wel bij jou uit de buurt. Een goede manier om je sociale netwerk te vergroten! Uiteraard zijn ook papa's, opa's en oma's en andere verzorgers welkom.

Elke bijeenkomst wordt iets verteld over onderwerpen die raken aan het ouderschap en zwanger zijn, zoals bijvoorbeeld: voeding, peuterpuberteit, motoriek van de baby, opvoeding, de kinderpoli en andere interessante onderwerpen. Bij het Mamacafé is altijd een lactatiekundige aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden

Kom je ook naar het Mamacafé?

Het Mamacafé wordt elke drie weken op woensdag van 10.00 - 11.30 gehouden in Buurthuis Het EveNaarHuis, Sumatraweg 352 in Almere Buiten en elke drie weken op vrijdag in Restaurant De Ziel, bij Gezondheidscentrum Archipel, Poëziestraat 166 in Literatuurwijk.


Kalender Mamacafé

Het EveNaarHuis:

15 januari 2020: Borstvoeding: alles wat je nog wil weten! door Astrid Oentrich van JGZ Almere. 

5 februari 2020: Zindelijk worden door Jaimy de Vries, JGZ-verpleegkundige bij JGZ Almere.

26 februari 2020:  Baby's, zo lief, maar soms zo lastig!

18 maart 2020: Leuke uitjes met je kleintje in Almere, door Suzanne Frens van Kidsproof.

15 april 2020: EHBO bij kinderen door Christiaan Theunis van Savitae.

6 mei 2020: Babygebaren, door Desirée Jongejan, Gebaren op Maat Almere

27 mei 2020: Het eerste hapje, door Angela Zwaan, JGZ verpleegkundige bij JGZ Almere.

24 juni 2020:  Babypraatjes, door logopedist van JGZ Almere

Restaurant De Ziel (Archipel)

24 januari 2020: De Babyclub, door Marije Magito van  het Jonge Kind Centrum in Almere.

14 februari 2020: Media Ukkies door Monique Nachbar, opvoedadviseur bij JGZ Almere.

6 maart 2020:  Opvoeden - vertrouwen in de basis, door Katja van den Burg van de Vrije SpeelRuimte.

3 april 2020: Mommy & Me Yoga door.Jouetta Hora Siccama van Gaia House of Yoga Almere.

24 april 2020: Ik ga op vakantie en ik neem mee...., door Astrid Oentrich en Ineke van Petten, zwangerschapsdocenten JGZ Almere.

15 mei 2020: De babyclub, door Anneke Wijngaarden van Het Jonge KInd Centrum in Almere. 

5 juni 2020: Spelen = Leren, door Anita van Leeuwen van De Schoor, Welzijnswerk Almere.

3 juli 2020: Lekker slapen door  Marijke Leonard, opvoedadviseur bij JGZ Almere.                                                   


Wil je op de hoogte blijven of meedoen met het Mamacafé online?

Stuur dan een mail naar het mamacafé dan krijg je de uitnodiging voor het Mamacafé automatisch in je mailbox. Als je mee wil doen met het beeldbellen, geef dan in je mail aan op welke datum je wil meedoen.