Mamacafé

Het eerstvolgende Mamacafé

12 december 2018:  Vaccineren, wel of niet door Angela Zwaan, JGZ-verpleegkundige van JGZ Almere. 

Vandaag is Angela Zwaan, jgz-verpleegkundige bij JGZ Almere, onze gast. Angela werkt in Almere Buiten op het consultatie-bureau. 

Als ouder draag je primair verantwoordelijkheid voor je eigen kinderen. Wanneer je jouw kind laat vaccineren, doe je dat omdat je vindt dat dit het beste is voor je kind. Wanneer je minder of niet wilt vaccineren, doe je dat ook omdat je vindt dat dit het beste is voor je kind. Maar belangrijk is, dat je als ouder een goede, afgewogen keuze kan maken op basis van juiste objectieve informatie.  

In de loop van de jaren negentig nam de kritiek op vaccineren toe en dit tegengeluid is niet meer weggegaan. De laatste tijd staat het onderwerp weer volop in de aandacht nu blijkt dat er minder kinderen worden gevaccineerd. Graag willen we met jullie in gesprek over de keuze voor wel of niet vaccineren, en uiteraard de reden waarom wel of niet. Uiteraard zal Angela jullie vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.     

Het Mamacafé begint om 10.00 uur. Om 10.30 begint de voorlichting/discussie en om ongeveer 11.30 uur is het Mamacafé weer afgelopen. Dit mamacafé is ook heel geschikt voor zwangeren. Uiteraard zijn ook papa's en andere verzorgers welkom. 

 

 

 

Wat is het Mamacafé?

De tijd van zwangerschap en kraamtijd is een hele bijzondere periode. Een periode waarin je tal van vragen hebt; vragen aan deskundigen maar ook aan andere vrouwen die zwanger zijn of kort geleden bevallen zijn. Hoe zit het met wel of niet geven van borstvoeding? Maak ik me terecht ongerust over de gezondheid van mijn kindje? Is het normaal dat mijn baby zoveel huilt?

Op internet kun je veel informatie vinden, maar wat is er nou leuker dan van een verloskundige, een huisarts, een psycholoog, een medewerker van het consultatiebureau, een kinderarts en een lactatiekundige antwoord te krijgen op je vragen? Juist om jou op persoonlijke wijze te woord te staan en om je in die spannende periode waarin je net moeder bent geworden te steunen, is het Mamacafé opgericht.

Gezellig en informatief

Het Mamacafé is er voor alle moeders en aanstaande moeders uit Almere. Vandaar dat we twee centrale plekken in Almere hebben gekozen als locatie. En wat het natuurlijk extra leuk maakt is dat je meteen andere (kersverse) moeders ontmoet, misschien ook wel bij jou uit de buurt. Een goede manier om je sociale netwerk te vergroten! Uiteraard zijn ook papa's, opa's en oma's en andere verzorgers welkom.

Elke bijeenkomst wordt iets verteld over onderwerpen die raken aan het ouderschap en zwanger zijn, zoals bijvoorbeeld: voeding, peuterpuberteit, motoriek van de baby, opvoeding, de kinderpoli en andere interessante onderwerpen. Bij het Mamacafé is altijd een lactatiekundige aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden

Kom je ook naar het Mamacafé?

Het Mamacafé wordt elke drie weken op woensdag van 10.00 - 11.30 gehouden in Buurthuis Het EveNaarHuis, Sumatraweg 352 in Almere Buiten en elke drie weken op vrijdag in Restaurant De Ziel, bij Gezondheidscentrum Archipel, Poëziestraat 166 in Literatuurwijk.


Kalender Mamacafé

Het EveNaarHuis:

5 september 2018: Muziek op Schoot, door Ageeth Schiphorst van Elfje Twaalfje in Almere.

26 september 2018: Hooggevoeligheid van moeder en/of kindje door Claudia Coone van Puur Sensitief in Almere. 

17 oktober 2018: Het eerste hapje, door Angela Zwaan, JGZ-verpleegkundige JGZ Almere.

14 november 2018: Kangatraining, bewegen met je baby in de draagzak, door Eline Schermer, Kangatrainer en countryleader Kangatraining Nederland. 

12 december 2018: Vaccineren, wel of niet, door Angela Zwaan, JGZ-verpleegkundige JGZ Almere. 

Restaurant De Ziel (Archipel)

21 september 2018: Borstvoeding, alles wat je nog wil weten door Astrid Oentrich, lactatiekundige.

5 oktober 2018: Media Ukkies door Monique Nachbar, opvoedadviseur JGZ Almere. 

2 november 2018: Baby yoga, door Saskia Aarsen van Babyconsulent Almere. 

23 november 2018: Draagdoeken, rust, troost en veiligheid, door Abbigail van Dijk-Zarks van Draagbabby Almere.  

                                                        


Wil je op de hoogte blijven?

Stuur dan een mail naar het mamacafé dan krijg je de uitnodiging voor het Mamacafé automatisch in je mailbox.