Mamacafé

Weer op locatie!! Woensdag 17 november 2021: Borstvoeding, alles wat je nog wil weten!

Het eerste Mamacafé dat weer op locatie mogelijk is staat in het teken van borstvoeding.

Astrid Oentrich, vaste begeleidster van het Mamacafé en lactatiekundige geeft antwoord op al jullie vragen. Astrid probeert bij elk Mamacafé jullie vragen over borstvoeding te beantwoorden, maar vandaag is er alle tijd om op jullie vragen in te gaan, en ze zo mogelijk in de groep te behandelen. Over borstvoeding is zoveel te vertellen, maar vandaag gaan we uit van jullie vragen en ervaringen. Te veel voeding, te weinig voeding, kolven wanneer doe ik dat? Vragen van de beginnende mama’s, van mama’s die al een tijdje bezig zijn en die alweer richting einde verlof gaan en borstvoeding en werk willen combineren. Vragen van aanstaande mama’s die wellicht nog twijfelen wat te gaan doen. En uiteraard is er ook tijd om ervaringen uit te wisselen.

Het Mamacafé begint om 10.00 uuren is om ca 11.30 afgelopen. Mama’s, kom naar het mamacafé met je kindje. Uiteraard is de ochtend ook heel geschikt voor bijna-mama’s. Helaas is er maar plaats voor een beperkt aantal bezoekers, dus geef je snel op via de link onderaan deze pagina.

 

Wat is het Mamacafé?

De tijd van zwangerschap en kraamtijd is een hele bijzondere periode. Een periode waarin je tal van vragen hebt; vragen aan deskundigen maar ook aan andere vrouwen die zwanger zijn of kort geleden bevallen zijn. Hoe zit het met wel of niet geven van borstvoeding? Maak ik me terecht ongerust over de gezondheid van mijn kindje? Is het normaal dat mijn baby zoveel huilt?

Op internet kun je veel informatie vinden, maar wat is er nou leuker dan van een verloskundige, een huisarts, een psycholoog, een medewerker van het consultatiebureau, een kinderarts en een lactatiekundige antwoord te krijgen op je vragen? Juist om jou op persoonlijke wijze te woord te staan en om je in die spannende periode waarin je net moeder bent geworden te steunen, is het Mamacafé opgericht.

Gezellig en informatief

Het Mamacafé is er voor alle moeders en aanstaande moeders uit Almere. Vandaar dat we twee centrale plekken in Almere hebben gekozen als locatie. En wat het natuurlijk extra leuk maakt is dat je meteen andere (kersverse) moeders ontmoet, misschien ook wel bij jou uit de buurt. Een goede manier om je sociale netwerk te vergroten! Uiteraard zijn ook papa's, opa's en oma's en andere verzorgers welkom.

Elke bijeenkomst wordt iets verteld over onderwerpen die raken aan het ouderschap en zwanger zijn, zoals bijvoorbeeld: voeding, peuterpuberteit, motoriek van de baby, opvoeding, de kinderpoli en andere interessante onderwerpen. Bij het Mamacafé is altijd een lactatiekundige aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden

Kom je ook naar het Mamacafé?

Het Mamacafé wordt elke drie weken op woensdag van 10.00 - 11.30 gehouden in Buurthuis Het EveNaarHuis, Sumatraweg 352 in Almere Buiten en elke drie weken op vrijdag in Restaurant De Ziel, bij Gezondheidscentrum Archipel, Poëziestraat 166 in Literatuurwijk.


Kalender Mamacafé

Online:

17 februari 2021: Het eerste hapje door Astrid Oentrich en Ineke van Petten

24 maart 2021: Lekker slapen door Anneke van Wijngaarden, slaapcoach

21 april 2021: Borstvoeding: alles wat je nog wil weten door Astrid Oentrich, zwangerschapsdocent en lactatiekundige.

19 mei 2021: Zindelijk worden door Nicole Marinissen, JGZ-verpleegkundige JGZ Almere

28 juli 2021: Borstvoeding: alles wat je nog wil weten door Astrid Oentrich, zwangerschapsdocent en lactatiekundige.

Het EveNaarHuis:

17 november 2021: Borstvoeding: alles wat je nog wil weten door Astrid Oentrich, zwangerschapsdocent en lactatiekundige.

Restaurant De Ziel (Archipel):

onbekend

 

Wil je op de hoogte blijven of deelnemen aan het Mamacafé?

Stuur dan via deze link een mail naar het mamacafé dan krijg je de aankondiging voor het Mamacafé automatisch in je mailbox. Als je mee wil doen met het Mamacafé op locatie geef dit dan aan in je mail. Je krijgt dan een mail met uitnodiging.