Mamacafé

Het eerstvolgende Mamacafé online, 19 mei 2021: Zindelijk worden!

Het mamacafé op locatie organiseren is helaas nog steeds niet mogelijk. We gaan online verder met "Zindelijk worden!".

Vandaag is Nicole Marinissen te gast in het mamacafé. Nicole werkt als JGZ-verpleegkundige op het consultatiebureau bij JGZ Almere en gaat ons vandaag vertellen over het zindelijk worden van je kindje. De meeste kinderen worden zindelijk als ze tussen 2 en 3 jaar oud zijn. Meisjes zijn vaak wat eerder zindelijk dan jongens. Het is fijn als je kindje voor zijn vierde verjaardag overdag zindelijk is, omdat hij dan naar de basisschool gaat. Maar ieder kind wordt zindelijk op zijn eigen manier, dat kun je niet forceren. Je kunt hem/haar natuurlijk wel begeleiden en helpen bij het zindelijk worden. Nicole geeft tips en beantwoordt vragen en uiteraard is er ook tijd om ervaringen uit te wisselen.  

De twee vaste begeleidsters Astrid Oentrich, zwangerschapsdocent en lactatiekundige, en Ineke van Petten, zwangerschapsdocent, doen uiteraard ook mee aan dit Mamacafé.  

Het Mamacafé is van 10.00 – 11.30 uur en je kan meedoen door via de link onderaan deze pagina een mail te sturen. Na je inschrijving ontvang je via de mail een uitnodiging om mee te doen met het videobellen. 

 

Wat is het Mamacafé?

De tijd van zwangerschap en kraamtijd is een hele bijzondere periode. Een periode waarin je tal van vragen hebt; vragen aan deskundigen maar ook aan andere vrouwen die zwanger zijn of kort geleden bevallen zijn. Hoe zit het met wel of niet geven van borstvoeding? Maak ik me terecht ongerust over de gezondheid van mijn kindje? Is het normaal dat mijn baby zoveel huilt?

Op internet kun je veel informatie vinden, maar wat is er nou leuker dan van een verloskundige, een huisarts, een psycholoog, een medewerker van het consultatiebureau, een kinderarts en een lactatiekundige antwoord te krijgen op je vragen? Juist om jou op persoonlijke wijze te woord te staan en om je in die spannende periode waarin je net moeder bent geworden te steunen, is het Mamacafé opgericht.

Gezellig en informatief

Het Mamacafé is er voor alle moeders en aanstaande moeders uit Almere. Vandaar dat we twee centrale plekken in Almere hebben gekozen als locatie. En wat het natuurlijk extra leuk maakt is dat je meteen andere (kersverse) moeders ontmoet, misschien ook wel bij jou uit de buurt. Een goede manier om je sociale netwerk te vergroten! Uiteraard zijn ook papa's, opa's en oma's en andere verzorgers welkom.

Elke bijeenkomst wordt iets verteld over onderwerpen die raken aan het ouderschap en zwanger zijn, zoals bijvoorbeeld: voeding, peuterpuberteit, motoriek van de baby, opvoeding, de kinderpoli en andere interessante onderwerpen. Bij het Mamacafé is altijd een lactatiekundige aanwezig om vragen over borstvoeding te beantwoorden

Kom je ook naar het Mamacafé?

Het Mamacafé wordt elke drie weken op woensdag van 10.00 - 11.30 gehouden in Buurthuis Het EveNaarHuis, Sumatraweg 352 in Almere Buiten en elke drie weken op vrijdag in Restaurant De Ziel, bij Gezondheidscentrum Archipel, Poëziestraat 166 in Literatuurwijk.


Kalender Mamacafé

Online:

17 februari 2021: Het eerste hapje door Astrid Oentrich en Ineke van Petten

24 maart 2021: Lekker slapen door Anneke van Wijngaarden, slaapcoach

21 april 2021: Borstvoeding: alles wat je nog wil weten door Astrid Oentrich, zwangerschapsdocent en lactatiekundige.

19 mei 2021: Zindelijk worden door Nicole Marinissen, JGZ-verpleegkundige JGZ Almere

Het EveNaarHuis:

onbekend

Restaurant De Ziel (Archipel):

onbekend

 

Wil je op de hoogte blijven of meedoen met het Mamacafé online?

Stuur dan een mail naar het mamacafé dan krijg je de uitnodiging voor het Mamacafé automatisch in je mailbox. Als je mee wil doen met het beeldbellen, geef dan in je mail aan op welke datum je wil meedoen.