Fit en Zwanger

Wil je tijdens je zwangerschap lekker in beweging blijven, maar ook informatie krijgen over zwangerschap, bevalling en kraamtijd? Doe dan mee aan de cursus Fit en Zwanger!

Fit blijven tijdens je zwangerschap is goed voor jou en je baby. Tijden de lessen wisselen beweging en voorlichting elkaar af. Je krijgt tips over een goede houding tijdens je zwangerschap en je doet oefeningen waardoor je je fitter voelt en de kans op klachten vermindert. Uiteraard krijg je veel informatie over de bevalling en over hoe je zo goed mogelijk met je weeën om kunt gaan. Zo kun je je bevalling met vertrouwen tegemoet zien.
Fit en Zwanger bestaat uit 9 lessen van 1,5 uur vóór de bevalling. In les 7 is ook je partner welkom. Bijzonder bij deze cursus zijn de 4 lessen na de bevalling, waarin je veel oefeningen krijgt voor het herstel van je lichaam en we het bewegen weer intensiveren. We staan ook stil bij alles wat er in de eerste weken van het ouderschap komt kijken. Zo word je ook na de bevalling goed geïnformeerd en blijf je op een gezonde manier in beweging.

De kosten voor deze cursus bedragen € 99,-.

Startdata en vervolgdata

 • 12 november 2019 (vervolgdata 19, 26  november, 3, 10, 17 december, 7, 14 januari met nalessen op 7, 14, 21 en 28 april 2020). 
  Deze startdatum is het meest geschikt als je bent uitgerekend tussen 8 febuari en 12 maart 2020.
   
 • 21 januari 2020 (vervolgdata 28 januari, 4, 11, 18, 25 februari, 10, 17, 24 maart met nalessen op 2, 9, 16 en 23 juli 2020). 
  Deze startdatum is het meest geschikt als je bent uitgerekend tussen 10 april en 2 juni 2020.
   
 • 10 maart 2020 (vervolgdata 17, 24, 31 maart, 7, 14, 21, 28 april, 12 mei met nalessen op 13, 20, 27 augustus en 3 september 2020). 
  Deze startdatum is het meest geschikt als je bent uitgerekend tussen 3 juni en 12 juli 2020.

Locatie en tijd

Alle cursussen worden gegeven in OBS Het Meesterwerk, El Grecostraat 171 in Almere (Tussen de Vaarten).

Aanvang cursussen met startdata 12 november en 28 januari: 19:00 uur
Aanvang cursus met startdata 10 maart: 20:30 uur
 

Docente: Ineke van Petten

Ik woon in Almere Buiten met mijn man en drie kinderen. Ik geef de cursus Fit en Zwanger. Om de maand geef ik ook de snelcursus Goed Bevallen. Verder coördineer ik het werk van alle zwangerschapsdocenten bij JGZ Almere en ben ik de coördinator van het Mamacafé. In mijn vrije tijd tennis ik graag bij ATC Buiten.

Ik heb de Academie voor Lichamelijke Opvoeding gedaan. Ruim 15 jaar geleden heb ik een nascholing gevolgd om zwangerschapscursussen te kunnen geven. De cursus Fit en Zwanger past heel goed bij mij, omdat ik het heel belangrijk vind om te bewegen, ook als je zwanger bent. Ik geef aerobic, werk met grote oefenballen en gebruik beweegspelletjes, alles aangepast aan zwangeren. Dit alles helpt de zwangere om in een zo goed mogelijke conditie te blijven.

Het geven van zwangerschapscursussen vind ik nog steeds heel erg leuk. Het contact met vrouwen die in zo’n bijzondere fase van hun leven zitten is heel speciaal. Het leuke van deze cursus is de combinatie van bewegen en voorlichting over zwangerschap en bevalling. Er is ook ruim aandacht voor het aanleren van de ademhalingstechnieken, die je tijdens de bevalling kunt gebruiken.
Na het volgen van mijn cursus hoop ik dat de zwangeren lekker in hun vel zitten en vol vertrouwen naar hun bevalling uitkijken. Heel bijzonder vind ik de babybijeenkomst die ik voorafgaand aan de nagymlessen organiseer. Het is prachtig om al die baby’s met hun kersverse moeders te zien. De nagymlessen zijn bedoeld om de moeders weer te laten voelen hoe het is om lekker te bewegen en eventuele problemen die ontstaan zijn in de zwangerschap op te lossen. Graag tot ziens bij de cursus Fit en Zwanger!

Aanmeldformulier Fit en zwanger

Je vindt hier de algemene cursusvoorwaarden van Zorggroep Almere.