Fit en Zwanger

Wil je tijdens je zwangerschap lekker in beweging blijven, maar ook informatie krijgen over zwangerschap, bevalling en kraamtijd? Doe dan mee aan de cursus Fit en Zwanger!

Fit blijven tijdens je zwangerschap is goed voor jou en je baby. Tijden de lessen wisselen beweging en voorlichting elkaar af. Je krijgt tips over een goede houding tijdens je zwangerschap en je doet oefeningen waardoor je je fitter voelt en de kans op klachten vermindert. Uiteraard krijg je veel informatie over de bevalling en over hoe je zo goed mogelijk met je weeën om kunt gaan. Zo kun je je bevalling met vertrouwen tegemoet zien.
Fit en Zwanger bestaat uit 8 lessen van 1,5 uur vóór de bevalling. In les 6 is ook je partner welkom. Bijzonder bij deze cursus zijn de 4 lessen na de bevalling, waarin je veel oefeningen krijgt voor het herstel van je lichaam en we het bewegen weer intensiveren. We staan ook stil bij alles wat er in de eerste weken van het ouderschap komt kijken. Zo word je ook na de bevalling goed geïnformeerd en blijf je op een gezonde manier in beweging.

De kosten voor deze cursus bedragen € 99,-.

Startdata en vervolgdata.

 • 5 juli 2022 (vervolgdata 12, 19, 26 juli, 2, 9, 16, 23 augustus met nalessen op 1, 8, 15 en 22 december 2022).
  Deze startdatum is het meest geschikt als je bent uitgerekend tussen 15 september en 27 oktober 2022.
   
 • 2 augustus 2022 (vervolgdata 11, 16, 23 augustus, 13, 20, 27 september, 4 oktober met nalessen in 2023).
  Deze startdatum is het meest geschikt als je bent uitgerekend tussen 28 oktober en 13 december 2022.
   
 • 27 september 2022 (vervolgdata 4, 11, 18, 25 oktober, 1, 8, 22 november met nalessen in 2023).
  Deze startdatum is het meest geschikt als je bent uitgerekend tussen 14 december 2022 en 17 januari 2023.
   
 • 18 oktober 2022 (vervolgdata 25 oktober, 8, 22, 29 november, 6, 13, 20 december met nalessen in 2023).
  Deze startdatum is het meest geschikt als je bent uitgerekend tussen 18 januari en 25 februari 2023.

Locatie en tijd

Alle cursussen worden gegeven in OBS Het Meesterwerk, El Grecostraat 171 in Almere (Tussen de Vaarten).

Aanvang cursussen met startdata 5 juli en 27 september: 19.00 uur.
Aanvang cursussen met startdata 2 augustus en 18 oktober: 20.30 uur. 

Docente: Ineke van Petten

Ik woon samen met mijn man in Almere Buiten. Ik heb drie, inmiddels volwassen, kinderen. Ik geef de cursus Fit en Zwanger en om de maand de Snelcursus Goed Bevallen. Verder coördineer ik het werk van alle zwangerschapsdocenten bij JGZ Almere en ben ik de coördinator van het Mamacafé. In mijn vrije tijd wandel en fiets ik graag. 

Ik heb de Academie voor Lichamelijke Opvoeding gedaan. Ruim 20 jaar geleden heb ik een nascholing gevolgd om zwangerschapscursussen te kunnen geven. De cursus Fit en Zwanger past heel goed bij mij, omdat ik het heel belangrijk vind om te bewegen, ook als je zwanger bent. Ik geef aerobic, werk met grote oefenballen en gebruik beweegspelletjes, alles aangepast aan zwangeren. Dit alles helpt de zwangere om in een zo goed mogelijke conditie te blijven.

Het geven van zwangerschapscursussen vind ik nog steeds heel erg leuk. Het contact met vrouwen die in zo’n bijzondere fase van hun leven zitten is heel speciaal. Het leuke van deze cursus is de combinatie van bewegen en voorlichting over zwangerschap en bevalling. Er is ook ruim aandacht voor het aanleren van de ademhalingstechnieken, die je tijdens de bevalling kunt gebruiken.
Na het volgen van mijn cursus hoop ik dat de zwangeren lekker in hun vel zitten en vol vertrouwen naar hun bevalling uitkijken. Heel bijzonder vind ik de babybijeenkomst die ik voorafgaand aan de nagymlessen organiseer. Het is prachtig om al die baby’s met hun kersverse moeders te zien. De nagymlessen zijn bedoeld om de moeders weer te laten voelen hoe het is om lekker te bewegen en eventuele problemen die ontstaan zijn in de zwangerschap op te lossen. Graag tot ziens bij de cursus Fit en Zwanger!

Dit vonden anderen van de cursus

Dank je wel voor alles afgelopen jaar, was weer gezellig. Veel geluk en gezondheid toegewenst voor jou, Ineke - Denise

Bedankt voor al je hulp en tips in deze rare tijd. Misschien tot een volgende keer! - Christa

Bedankt Ineke! Jammer dat we niet zoveel lessen op locatie konden volgen. Ik vond ze altijd erg fijn, ook nu weer bij mijn tweede kindje. - Maya

Nogmaals bedankt voor beide cursussen, alle informatie, tips en je medeleven met ons! Bewust bij onze tweede gekozen voor een cursus die jij weer gaf, heel blij mee! Veel dank en ook voor jou natuurlijk veel geluk in de toekomst en veel plezier met alle (nieuwe) mama's bijpraten over het wonder van de bevalling en alles eromheen. Liefs - Arlene

Aanmeldformulier Fit en zwanger

Je vindt hier de algemene cursusvoorwaarden van Zorggroep Almere.