Snelcursus Goed Bevallen

Geschikt voor vrouwen die eerder bevallen zijn en hun kennis willen opfrissen. En voor vrouwen die geen tijd hebben of die te ver in de zwangerschap zijn om een uitgebreid programma te volgen. Uiteraard worden ook hier de technieken van de ontspanning, de ademhaling en het persen behandeld.

In 2 lessen van anderhalf uur wordt alles op een rijtje gezet. Bij deze cursus is geen partnerles en er zijn ook geen lessen na de bevalling.

Houd rekening met je uitgerekende datum, zorg dat je klaar bent met de cursus voor de 37e week van je zwangerschap.

De kosten van deze cursus bedragen € 35,-.

Startdata en vervolgdata

 • 10 november 2020 (vervolgdatum 17 november).
  Deze startdatum is het meest geschikt als je bent uitgerekend in december 2020 of januari 2021.
   
 • 7 december 2020 (vervolgdatum 14 december).
  Deze startdatum is het meest geschikt als je bent uitgerekend in januari en februari 2021.
  ​​
 • 12 januari 2021 (vervolgdatum 19 januari).
  Deze startdatum is het meest geschikt als je bent uitgerekend in februari en maart 2021.
   
 • 8 februari 2021 (vervolgdatum 15 februari).
  Deze startdatum is het meest geschikt als je bent uitgerekend in maart en april 2021.
   
 • 9 maart 2021 (vervolgdatum 16 maart).
  Deze startdatum is het meest geschikt als je bent uitgerekend in april en mei 2021.

Locatie en tijd

De snelcursussen met startdata 7 december en 8 februari worden gegeven in Gezondheidscentrum Prisma, Soerabajastraat 1 in Almere Buiten. De docente is Ineke van Petten.
De snelcursussen met startdatum 10 november, 12 januari en 9 maart worden gegeven in Activiteitencentrum De Aquamarijn, Meerveldplein 4-6 in Almere Haven. De docente is Co Oomen.

Alle cursussen starten om 19:30 uur.

 

Docente: Ineke van Petten

Ik woon in Almere Buiten met mijn man en drie kinderen. Ik geef de snelcursus Goed Bevallen en de cursus Fit en Zwanger. Verder coördineer ik het werk van alle zwangerschapsdocenten bij JGZ Almere en ben ik de coördinator van het Mamacafé. In mijn vrije tijd tennis ik graag bij ATC Buiten.

Ik heb de Academie voor Lichamelijke Opvoeding gedaan. Ruim 18 jaar geleden heb ik een nascholing gevolgd om zwangerschapscursussen te kunnen geven.
De cursus Fit en Zwanger past heel goed bij mij, omdat ik het heel belangrijk vind om te bewegen, ook als je zwanger bent. Ik geef aerobic, werk met grote oefenballen en gebruik beweegspelletjes, alles aangepast aan zwangeren. Dit alles helpt de zwangere om in een zo goed mogelijke conditie te blijven.

Het geven van zwangerschapscursussen vind ik nog steeds heel erg leuk. Het contact met vrouwen die in zo’n bijzondere fase van hun leven zitten, is heel speciaal. Het leuke van deze cursus is de combinatie van bewegen en voorlichting over zwangerschap en bevalling. Er is ook ruim aandacht voor het aanleren van de ademhalingstechnieken, die je tijdens de bevalling kunt gebruiken.

Na het volgen van mijn cursus hoop ik dat de zwangeren lekker in hun vel zitten en vol vertrouwen naar hun bevalling uitkijken. Heel bijzonder vind ik de babybijeenkomst die ik voorafgaand aan de nagymlessen organiseer. Het is prachtig om al die baby’s met hun kersverse moeders te zien. De nagymlessen zijn bedoeld om de moeders weer te laten voelen hoe het is om lekker te bewegen en eventuele problemen die ontstaan zijn in de zwangerschap op te lossen.

 

Docente: Co Oomen

Ik ben geboren en getogen in Brabant, te midden van een grote familie. Na mijn opleiding fysiotherapie heb ik gewerkt in de Achterhoek en ook in Almere. Ik woon in Almere-Haven met mijn man en heb 2 kinderen.
Sinds de opleiding voor zwangerschapsdocente werk ik alleen nog in de avonduren.

Overdag besteed ik mijn tijd aan mijn creatieve hobby’s: glas-in-lood, tekenen en schilderen, bloemschikken, wilgen knotten, vlechten met de wilgentenen, tuinieren en doe ik vrijwilligerswerk in de kerk.

Ik vind het een uitdaging om de zwangere met een goed gevoel en vertrouwen naar de bevalling, en de tijd erna, te coachen. Naast de informatie omtrent de bevalling en de kraamtijd geef ik ook oefeningen voor ontspannen en ademhalings- en perstechnieken. 

Ik geef de lessen met veel plezier en houd het luchtig, zodat je er met een glimlach aan terugdenkt. 

Dit vonden anderen van de cursus

Erg fijne manier van lesgeven, info is duidelijk en er is genoeg ruimte voor vragen en korte gesprekjes -- Ylona O.

Aanmeldformulier snelcursus Goed Bevallen

Je vindt hier de algemene cursusvoorwaarden van Zorggroep Almere.