Snelcursus Goed Bevallen

Geschikt voor vrouwen die eerder bevallen zijn en hun kennis willen opfrissen. En voor vrouwen die geen tijd hebben of die te ver in de zwangerschap zijn om een uitgebreid programma te volgen. Uiteraard worden ook hier de technieken van de ontspanning, de ademhaling en het persen behandeld.

In 2 lessen van anderhalf uur wordt alles op een rijtje gezet. Bij deze cursus is geen partnerles en er zijn ook geen lessen na de bevalling.

Houd rekening met je uitgerekende datum, zorg dat je klaar bent met de cursus voor de 37e week van je zwangerschap.

De kosten van deze cursus bedragen € 35,-.

Startdata en vervolgdata.

 • 3 februari 2020 (vervolgdatum 10 februari).
  Deze startdatum is het meest geschikt als je bent uitgerekend in maart of april 2020.
   
 • 10 maart 2020 (vervolgdatum 17 maart).
  Deze startdatum is het meest geschikt als je bent uitgerekend in april of mei 2020.
   
 • 6 april 2020 (vervolgdatum 20 april).
  Deze startdatum is het meest geschikt als je bent uitgerekend in mei of juni 2020.

Locatie en tijd

De snelcursussen met startdata 10 februari en 6 april worden gegeven in Gezondheidscentrum Prisma, Soerabajastraat 1 in Almere Buiten. De docente is Ineke van Petten.
De locatie van de snelcursus met startdatum 10 maart wois nog niet bekend. De docente is Co Oomen.

De cursussen in De Prisma starten om 19:30 uur. De cursussen in De Haak starten om 19.45 uur.

 

Docente: Ineke van Petten

Ik woon in Almere Buiten met mijn man en drie kinderen. Ik geef de snelcursus Goed Bevallen en de cursus Fit en Zwanger. Verder coördineer ik het werk van alle zwangerschapsdocenten bij JGZ Almere en ben ik de coördinator van het Mamacafé. In mijn vrije tijd tennis ik graag bij ATC Buiten.

Ik heb de Academie voor Lichamelijke Opvoeding gedaan. Ruim 18 jaar geleden heb ik een nascholing gevolgd om zwangerschapscursussen te kunnen geven.
De cursus Fit en Zwanger past heel goed bij mij, omdat ik het heel belangrijk vind om te bewegen, ook als je zwanger bent. Ik geef aerobic, werk met grote oefenballen en gebruik beweegspelletjes, alles aangepast aan zwangeren. Dit alles helpt de zwangere om in een zo goed mogelijke conditie te blijven.

Het geven van zwangerschapscursussen vind ik nog steeds heel erg leuk. Het contact met vrouwen die in zo’n bijzondere fase van hun leven zitten, is heel speciaal. Het leuke van deze cursus is de combinatie van bewegen en voorlichting over zwangerschap en bevalling. Er is ook ruim aandacht voor het aanleren van de ademhalingstechnieken, die je tijdens de bevalling kunt gebruiken.

Na het volgen van mijn cursus hoop ik dat de zwangeren lekker in hun vel zitten en vol vertrouwen naar hun bevalling uitkijken. Heel bijzonder vind ik de babybijeenkomst die ik voorafgaand aan de nagymlessen organiseer. Het is prachtig om al die baby’s met hun kersverse moeders te zien. De nagymlessen zijn bedoeld om de moeders weer te laten voelen hoe het is om lekker te bewegen en eventuele problemen die ontstaan zijn in de zwangerschap op te lossen.

 

Docente: Co Oomen

Ik ben geboren en getogen in Brabant, te midden van een grote familie. Na de opleiding fysiotherapie heb ik meer dan 10 jaar gewerkt in de Achterhoek. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen die studeren en op kamers wonen. Toen ik verhuisde naar Almere, heb ik de opleiding voor zwangerschapsdocente gedaan en sindsdien werk ik alleen in de avonduren.

Overdag besteed ik mijn tijd aan mijn vele hobby’s: glas-in-lood, tekenen en schilderen, liturgie, bloemschikken, wilgen knotten, vlechten met de wilgentenen, tuinieren… 
Met vriendinnen bezoek ik workshops waardoor ik weer nieuwe, creatieve inspiratie krijg.
Ik geef de lessen met veel plezier en houd het luchtig zodat je er met een glimlach aan terugdenkt.

 

Aanmeldformulier snelcursus Goed Bevallen

Je vindt hier de algemene cursusvoorwaarden van Zorggroep Almere.