Zwangerschapseducatie

In een gezellige, ontspannen sfeer bereidt Astrid Oentrich je in 5 lessen van anderhalf uur voor op de bevalling. De vijfde, en dus laatste les voor de bevalling, duurt 2 uur. Dan komt ook je partner mee, zodat jullie samen de bevalling aan kunnen.

Tijdens de lessen komt van alles aan bod. Je krijgt uitgebreide informatie en natuurlijk doen we houdings-, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Er is tevens veel ruimte en aandacht om deze nieuwe levensfase met elkaar in te gaan.

Na de bevalling zijn er nog drie bijeenkomsten van anderhalf uur om alle bevallingservaringen te delen en een start te maken als ‘newborn mama’.

De kosten van de cursus bedragen € 75,-.

Startdata en vervolgdata:

 • 2 mei 2024 (vervolgdata 16, 23, 30 mei, 6 juni met nalessen op 10, 17 en 24 oktober 2024).
  Deze startdatum is het meest geschikt als je bent uitgerekend tussen 28 juni en 22 augustus 2024.
   
 • 4 juli 2024 (vervolgdata 11, 18, 25 juli, 1 augustus met nalessen op 28 november, 12 en 19 december 2024).
  Deze startdatum is het meest geschikt als je bent uitgerekend tussen 23 augustus en 3 oktober 2024.
   
 • 15 augustus 2024 (vervolgdata 22, 29 augustus, 5, 12 september met nalessen in 2025).
  Deze startdatum is het meest geschikt als je bent uitgerekend tussen 4 oktober en 28 november 2024.

Locatie en tijd

Zwangerschapseducatie wordt gegeven in Verloskundig Centrum Kroonprins, Kroonprinsstraat 5 in Almere.

Aanvang: 19.00 uur

 

Docente: Astrid Oentrich

Mijn naam is Astrid Oentrich-Smallegange, geboren in Barendrecht. Sinds 1997 woon ik met plezier in Almere. Ik ben getrouwd met Jeroen en heb 2 dochters. Ik heb een aantal jaren als fysiotherapeute met kinderen gewerkt, maar nadat de oudste was geboren, hebben wij ervoor gekozen dat ik thuis blijf voor de zorg van de kinderen. Het geven van deze cursus ervaar ik dan ook als goed te combineren met het thuisfront.

In 2010 ben ik gestart met de opleiding lactatiekundige (deskundige op het gebied van borstvoeding) en in 2011 ben ik geslaagd. Sindsdien mag ik me IBCLC lactatiekundige noemen. Een absolute aanvulling op mijn werkzaamheden als zwangerschapsdocente. Lesgeven vind ik erg leuk en vooral aan een groep zwangere dames. Uitkijken naar een kindje is iets bijzonders en het blijft elke keer weer speciaal om de buiken te zien groeien.

Aan het einde van de cursus hoop ik dat ik veel kennis heb kunnen doorgeven, maar vooral dat de dames nieuwe contacten hebben gemaakt, zodat ze na de bevalling ‘collega-moeders’ naast zich hebben om veel ervaringen mee uit te wisselen.

Aanmeldformulier zwangerschapseducatie

Je vindt hier de algemene cursusvoorwaarden van Zorggroep Almere.