Opvoeden en gedrag

Opvoeden

Als ouder ben je vaak continu bezig met opvoeden en begeleiden. Opvoeden is niet altijd makkelijk. Pubers zijn vaak eigenwijs; ze zijn het liever niet met je eens. Waar kun je terecht voor opvoedtips of opvoedhulp? Bij het opvoeden hoort ook financiële opvoeding en seksuele opvoeding. Leer je puber omgaan met geld, geef seksuele voorlichting en vertel je kind welke voorbehoedsmiddelen er zijn. Als je puberdochter of het vriendinnetje van je zoon zwanger raakt, is het belangrijk dat je er bent voor je (schoon)dochter.

Vragen?

Onze medewerkers helpen u graag. Kom langs of neem contact op via 088 002 99 90.


Ons aanbod

JGZ 4-18 jaar

Zodra uw kind 4 jaar wordt en naar school gaat, neemt de JGZ 4-18 jaar het volgen van de groei en ontwikkeling van uw kind over van het consultatiebureau. De jeugdarts en jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau dragen, met uw toestemming, het kinddossier over.

Opvoedadviseurs

Kinderen opvoeden is leuk, maar niet altijd gemakkelijk. Het is een verantwoordelijke taak. U wilt dat het goed gaat met uw kind en het kind in alles voldoende steunen. Bij het opvoeden komt u soms ook problemen tegen. Hoe goed u het ook bedoelt, soms gaat het niet zoals u zelf zou willen.

Jongeren Maatschappelijk werk

Ben je tussen de 12 en de 23 jaar en maak je soms dingen mee waar je niet zo makkelijk met iemand over praat? Voel jij je eenzaam, onzeker of onbegrepen? Of heb je spanningen thuis of op school? Dan kan het helpen om eens met een jongeren maatschappelijk werker te praten.

Jeugdhulp

Heeft u alles geprobeerd maar heeft u extra hulp nodig in de opvoeding? Dan kunt u zich aanmelden bij de medewerkers Jeugdhulp. Samen met u kijken ze welke hulp u nodig heeft. Ook kunt u bij hun terecht voor een PGB-aanvraag. 

Video home-training

Wilt u graag hulp ontvangen bij de opvoeding van uw kind(eren)? Dan is video-hometraining wellicht iets voor u.

Pubercursus

De oudercursus 'omgaan met pubers' is bestemd voor ouders en/of verzorgers van kinderen in de leeftijd van 11-18 jaar. De cursus wordt gegeven door JGZ Almere. Doel is om ouders in een vroeg stadium steun te bieden bij de opvoeding van hun opgroeiende kinderen en om te voorkomen dat problemen escaleren.