Integrale Vroeghulp

Ben je bezorgd over de ontwikkeling of het gedrag van je kind, maar weet je niet wie je daarbij kan helpen? Vraag dan naar de mogelijkheden van Integrale Vroeghulp. Dit is een samenwerking tussen verschillende organisaties, waaronder JGZ Almere.

Wanneer kan Integrale Vroeghulp helpen?

Je kunt Integrale Vroeghulp inschakelen als je je zorgen maakt over de ontwikkeling of het gedrag van je kind van 0 tot 7 jaar. Bijvoorbeeld in de volgende situaties:

  • Onze jongste dochter ontwikkelt zich heel anders dan de oudste. Er klopt iets niet, maar wat niet?
  • Mijn buurvrouw zegt dat mijn zoon autistisch is, is dat zo?
  • De peuterspeelzaal vindt dat ons kind ergens anders naar toe moet, omdat hij één-op-één begeleiding nodig heeft. Wat moeten we daarmee?
  • Ons kind een meervoudige handicap heeft. Hoe gaan we nu verder?
  • Mijn kind van drie jaar speelt niet, maar gooit met speelgoed.
  • Mijn zoon heeft bijna geen vriendjes, is dat normaal?

Waarom Integrale Vroeghulp?

Binnen Integrale Vroeghulp werken verschillende deskundigen samen. Naast medewerkers van JGZ Almere zijn dat medewerkers van De Trappenberg, MEE IJsseloevers, het Audiologisch Centrum, Triade, het wijkteam en Passend onderwijs. Juist die samenwerking maakt Integrale Vroeghulp zo waardevol. Iedereen brengt zijn eigen kennis en ervaring mee. Zo wordt jouw situatie van alle kanten bekeken en krijg je een compleet advies.

Hoe werkt het?

Als je Integrale Vroeghulp inschakelt, komt een casemanager bij je thuis op bezoek om jouw vraag te bespreken en de situatie goed in beeld te krijgen. Deze casemanager is jouw vaste aanspreekpunt. De casemanager bespreekt je situatie in een team van deskundigen. Meestal kunt jezelf ook bij dat gesprek aanwezig zijn.

Op basis van dit gesprek wordt samen met jou een plan van aanpak gemaakt. In dit plan van aanpak staat wat wanneer nodig is en wie je daarbij kan helpen.

Integrale Vroeghulp inschakelen

Wil je Integrale Vroeghulp inschakelen of meer informatie? Neem contact op met de coördinator via 088 633 0 634 of stuur een e-mail. Je kunt er ook naar vragen bij het consultatiebureau.

Aan ondersteuning door Integrale Vroeghulp zijn voor u geen kosten verbonden en u heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig.

Kijk voor meer informatie op de website van Integrale Vroeghulp in de regio Flevoland.