Video-hometraining

Je wilt je kind graag op een positieve manier ondersteunen in de opvoeding. Soms lukt dat niet goed. Jij en je kind begrijpen elkaar niet goed en je ervaart onvoldoende zicht op de behoeftes van je kind. Dan kan video-hometraining helpen.

Bij video-hometraining maakt een gespecialiseerde medewerker van JGZ Almere korte video-opnamen van contact tussen jou en je kind in de thuissituatie. Meestal worden drie korte opnamen van ongeveer tien minuten gemaakt. Samen met jou bekijkt de medewerker de beelden. Zo ziet je wat goed gaat. En dat is vaak meer dan je denkt. Je leert het gedrag van je kind beter te begrijpen en positief contact verder uit te breiden. De beelden helpen je meer vertrouwen te geven in je eigen opvoedmogelijkheden.

Voor wie?

Je kunt als ouder video-hometraining aanvragen in bijvoorbeeld de volgende situaties:

  • je kind heeft moeite om naar je te luisteren;
  • je kind wil niet slapen of eten;
  • je vindt het moeilijk om van je kind te genieten;
  • je kind huilt veel;
  • je weet in bepaalde situaties niet goed hoe je met je kind om moet gaan;
  • je vindt het moeilijk om duidelijk regels en grenzen te stellen.

Meer informatie en aanmelding

Wil je meer informatie over video-hometraining of wil jij je aanmelden? Neem contact op met de jeugdverpleegkundige of de opvoedadviseur bij jou in de buurt of bel 088 002 99 90. Je kunt ook bellen met Marion van Hardeveld, coördinator video-hometraining via 06-55 718 424.

Voor we de training inzetten, word je uitgebreid geïnformeerd over de werkwijze. De video-opnamen worden alleen bekeken door de video-hometrainer (en eventueel een supervisor) en je gezin. Er worden geen kopieën van de opnamen bewaard. Aan video-hometraining zijn voor jou geen kosten verbonden.