Opvoeding en gedrag

Opvoeden

Als ouder sta je soms voor kwesties waar je wel wat opvoedtips bij kunt gebruiken. Want hoe kun je het beste regels opstellen en grenzen stellen, hoe leer je consequent zijn, wat is een goede manier van straffen en belonen en waar kun je terecht voor opvoedingsondersteuning?

Vragen?

Onze medewerkers helpen u graag. Kom langs of neem contact op via 088 002 99 90.


Ons aanbod

JGZ 4-18 jaar

Zodra uw kind 4 jaar wordt en naar school gaat, neemt de JGZ 4-18 jaar het volgen van de groei en ontwikkeling van uw kind over van het consultatiebureau. De jeugdarts en jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau dragen, met uw toestemming, het kinddossier over.

Opvoedadviseurs

Kinderen opvoeden is leuk, maar niet altijd gemakkelijk. Het is een verantwoordelijke taak. U wilt dat het goed gaat met uw kind en het kind in alles voldoende steunen. Bij het opvoeden komt u soms ook problemen tegen. Hoe goed u het ook bedoelt, soms gaat het niet zoals u zelf zou willen.

School Maatschappelijk Werk

Schoolmaatschappelijk werkenden zijn betrokken bij het signaleren en onderkennen van problemen bij kinderen of gezinnen. Dit gebeurt in een zo vroeg mogelijk stadium om zo erger te voorkomen. 

Jeugdhulp

Heeft u alles geprobeerd maar heeft u extra hulp nodig in de opvoeding? Dan kunt u zich aanmelden bij de medewerkers Jeugdhulp. Samen met u kijken ze welke hulp u nodig heeft. Ook kunt u bij hun terecht voor een PGB-aanvraag. 

Video home-training

Wilt u graag hulp ontvangen bij de opvoeding van uw kind(eren)? Dan is video-hometraining wellicht iets voor u.

Cursus Opvoeden & Zo

De oudercursus Opvoeden & Zo is een praktische cursus gericht op alledaagse opvoedingssituaties of beginnende opvoedingsproblematiek. De cursus is bestemd voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd. Ouders leren een aantal vaardigheden die kunnen helpen het opvoeden makkelijker te maken.

Sociale Vaardigheden 8 - 12 jaar

De sociale vaardigheidstraining is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar, die het reguliere basisonderwijs volgen en onhandig zijn in hun contacten met anderen. Ze maken bijvoorbeeld moeilijk vrienden, pesten of worden gepest en zijn snel boos of verdrietig.

Integrale Vroeghulp

Bent u bezorgd over de ontwikkeling of het gedrag van uw kind, maar weet u niet wie u daarbij kan helpen? Vraag dan naar de mogelijkheden van Integrale Vroeghulp. Dit is een samenwerking tussen verschillende organisaties, waaronder JGZ Almere.