Actuele informatie vaccins meningokokkenziekte

Jongeren die geboren zijn tussen 1 mei 2004 en 31 december 2004 vallen onder de risicogroep voor het krijgen voor meningokokkenziekte. Deze groep ontvangt vanaf half september een uitnodiging voor een vaccinatie tegen de meningokokkenziekte. In 2019 krijgen jongeren in de leeftijdsgroep 14 tot 18 jaar een uitnodiging voor deze vaccinatie.

Jongeren die het meeste risico lopen op het krijgen van meningokokkenziekte, worden als eerste uitgenodigd door de GGD.
Jongeren die niet in deze risicogroep vallen en dus geen uitnodiging ontvangen, kunnen wel gevaccineerd worden.  Zij vallen buiten het rijksvaccinatieprogramma en dienen daarom de kosten voor vaccinatie zelf te betalen.
Op dit moment is er weer Meningokokken ACWY vaccin beschikbaar voor vaccinatie van jongeren die geen oproep hebben gehad. Dit vaccin is alleen beschikbaar voor inwoners van Flevoland. Afspraken voor vaccinaties in dit kader kunnen alleen telefonisch gemaakt worden via 088 0029910. De beschikbaarheid van het vaccin is afhankelijk van of deze leverbaar is. Wanneer er geen vaccin meer beschikbaar is, zal dit ook weer op onze website worden aangegeven. 

Ben je (of is uw zoon of dochter) geboren tussen 1 mei en 31 december 2004, behoor je hiermee tot de risicogroep en heb je een oproep ontvangen? Dan kun je je laten vaccineren zoals in de uitnodiging wordt aangegeven .
 Voor de meest actuele informatie over meningokokkenziekte en vaccinaties, bezoek de website van het RIVM.

Heb je geen uitnodiging ontvangen en wil je weten waarom?
Op de website  www.deelditnietmetjevrienden.rivm.nl lees je hier meer over.