Huisbezoek tijdens zwangerschap

Zwanger zijn is een bijzondere ervaring. Vragen over je zwangerschap kun je stellen aan de verloskundige. Maar soms heb je andere vragen zoals hoe je je kind kunt opvoeden of als je zorgen over geld of ruzie met je partner of in de familie hebt. Het is fijn als je deze vragen of zorgen al in de zwangerschap bespreekt en hulp of steun kunt krijgen op een manier die bij jou past. Soms zijn er vragen waar een veroskundige je niet bij kunnen helpen. Een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau kan dat vaak wel. Je kunt je hiervoor aanmelden. Zij zal je dan bellen voor een afspraak en kan bij je thuis langs komen. De zorg van de verloskundige en kraamzorg gaat natuurlijk gewoon door.

Hoe ziet het huisbezoek tijdens zwangerschap door de JGZ eruit?

De jeugdverpleegkundige komt bij je thuis. Of als je dat liever niet wilt, dan kan je dat direct aangeven. Je partner, je moeder of een ander vertrouwd presoon mogen aanwezig zijn bij het gesprek.
Tijdens het huisbezoek kijk je met de jeugdverpleegkundige hoe het met jou en je gezin gaat. Je kunt je vragen en zorgen delen. De jeugdverpleegkundige luistert naar je, stelt vragen en kan je informatie en adviezen geven.
Soms heeft dit gesprek al zoveel geholpen, dat je het zelf verder op wilt pakken. De jeugdverpleegkundige zal dan aangeven hoe ze voor jou bereikbaar blijft. Soms is er meer nodig: Dan kan je samen met de jeugdverpleegkundige een plan maken hoe nu verder te gaan. Als er extra hulp nodig is, kan de jeugdverpleegkundige je hiervoor een advies geven of je helpen om dit voor elkaar te krijgen. Belangrijk is dat je met elkaar oplossingen zoekt die bij jou en je situatie passen.
Als het plan is gemaakt, maakt de jeugdverpleegkundige een volgende afspraak. Om te kijken of het plan goed genoeg heeft gewerkt en hoe het nu met jou en je gezin gaat.

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?

Als je het bezoek van de jeugdverpleegkundige wilt, kun je je aanmelden via onderstaande formulier. Het krijgen van zo’n huisbezoek is gratis.
Of als je een vraag hebt dan kan dat ook via onderstaand formulier.

Vragen huisbezoek bij Zwangerschap

Heb je een vraag over het huisbezoek bij zwangerschap? Of wil je je meteen aanmeden? Vul dan onderstaand formulier in. De verpleegkundige neemt daarna contact met je op.