Cursus Peuter in Zicht

Een peuter ontwikkelt zich razendsnel. Door de vele veranderingen gaat het er thuis soms stormachtig aan toe. De cursus vergroot jouw opvoedingsvaardigheden.

De cursus is voor ouders van peuters van anderhalf tot vier jaar. Je krijgt praktische tips en informatie. Diverse problemen komen aan bod. Wat doe je bijvoorbeeld als je kind

  • een driftbui heeft?
  • niet wil eten?
  • niet wil luisteren?
  • andere kinderen slaat?

Alle ouders van peuters kunnen voor deze en andere vragen komen te staan.

Doel van de cursus

Het vergroten van opvoedingsvaardigheden van ouders. Het gaat hierbij om de vaardigheden steunen, stimuleren en sturen in de dagelijkse opvoedsituatie.

Hoe doen we dat?

Tijdens de cursus 'Peuter in Zicht' richten we ons op drie belangrijke vaardigheden in het opvoeden van peuters: steunen, stimuleren en sturen. Aan de hand van diverse werkvormen en huiswerkopdrachten gaan ouders met elkaar in gesprek. We wisselen ervaringen en tips uit en oefenen met de vaardigheden.

Peuter in Zicht in coronatijd

Zoals het er nu naar uit ziet gaat de cursus Peuter in Zicht het eerste half jaar van 2021 zeker niet door. Maar toch willen we u graag helpen met vragen over uw peuter en het gedrag. Stel uw vraag daarom via e-mail: peuterinzicht@jgzalmere.nl. 

We werken aan een digitale variant van de cursus Peuter in Zicht. Zodra we daar meer informatie over hebben, laten we het weten. Tot die tijd kunt u uw vragen stellen via e-mail.