Heb je vragen over je lichaam, je gevoel of dingen waar je liever niet thuis over praat? Stel ze via JouwGGD.
Zodra je kind 4 jaar wordt en naar school gaat, neemt JGZ 4-18 jaar het volgen van de groei en ontwikkeling van je kind over van het consultatiebureau. De jeugdarts en jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau dragen, met jouw toestemming, het kinddossier over.
Alle leerlingen uit het voortgezet onderwijs worden op het VMBO in klas 1 en klas 3 uitgenodigd voor een preventief gezondheidsonderzoek. Voor HAVO-, VWO- en Gymnasiumleerlingen vindt dit gezondheidsonderzoek in klas 2 en klas 4 plaats.
Sinds 2015 worden jaarlijks steeds meer mensen ziek door een besmetting met de meningokok, type W. Deze bacterie kan hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging veroorzaken. Jeugdgezondheidszorgorganisaties in heel Nederland bieden vanaf maart 2019 de vaccinatie in groepssessies aan.
Als meisjes of jongens 13 jaar worden, ontvangen ze een uitnodiging van het RIVM om zich te laten inenten tegen het 'Humaan Papillomavirus' (HPV).
Ben je tussen de 12 en de 23 jaar en maak je soms dingen mee waar je niet zo makkelijk met iemand over praat? Dan kan het helpen om eens met een jongeren maatschappelijk werker te praten.
De oudercursus 'omgaan met pubers' is bestemd voor ouders en/of verzorgers van kinderen in de leeftijd van 11-18 jaar. Doel is om ouders in een vroeg stadium steun te bieden bij de opvoeding van hun opgroeiende kinderen en om te voorkomen dat problemen escaleren.
Heb je alles geprobeerd maar heb je extra hulp nodig dan kun je je aanmelden bij de medewerkers jeugdhulp. Samen met jou kijken ze welke hulp je nodig hebt.
Ieder kind is wel eens ziek en mist daardoor één of meerdere schooldagen. Sommige kinderen zijn echter meer dan gemiddeld afwezig. In dat geval kan school de jeugdarts vragen om het kind en de ouders uit te nodigen voor een gesprek.
Opvoeden is doorgaans leuk. Maar soms kom je ook problemen tegen. Hoe goed je het ook bedoelt, soms gaat het niet zoals jezelf zou willen. Dan is opvoedadvies prettig.
Je wilt je kind graag op een positieve manier ondersteunen in de opvoeding. Soms lukt dat niet goed. Jij en je kind begrijpen elkaar niet goed en je ervaart onvoldoende zicht op de behoeftes je uw kind. Dan kan video-hometraining helpen.
Ben je voor de eerste keer zwanger en niet ouder dan 25 jaar? Profiteer van de ondersteuning van VoorZorg.