Puberlessen

Ieder jaar gaan onze jeugdverpleegkundigen langs bij groep 7 van alle basisscholen in Almere om te praten over de pubertijd.

Rond het tiende levensjaar van kinderen breekt een periode aan waarin er veel veranderd. Hun puberbrein is volop aan het groeien. En ze ontwikkelen hun zelfstandigheid. Daarbij zijn pubers veel met zichzelf bezig en ontdekken ze hun eigen identiteit. Die periode kan ook veel onzekerheid met zich meebrengen. Al die onderwerpen en meer komen aan bod tijdens de puberlessen.

Opvoeden & Zo

Twee keer per jaar (in het voor- en najaar) geeft JGZ Almere een gratis opvoedcursus: Opvoeden & Zo.
Dit is een praktische cursus gericht op alledaagse opvoedingssituaties of (beginnende) problemen met de opvoeding. De cursus is bestemd voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd. Je krijgt tips & trucs die helpen om het opvoeden makkelijker te maken. Meer informatie over deze cursus vind je op onze website: jgzalmere.nl/4-12-jaar/cursus-opvoeden-zo.

Vragen over de opvoeding

Als ouder wil je dat het goed gaat met je kind. Je wilt je kind graag helpen bij het opgroeien en begeleiden op weg naar zelfstandigheid. Tijdens iedere leeftijdsfase verandert de rol van de ouder. Dat kan jou, de ouder/opvoeder, onzeker maken. Waar doe je goed aan als je kind niet goed slaapt? Aals je je zorgen maakt over de ontwikkeling van je kind? Als je gaat scheiden of ruzies met je puber wilt voorkomen? Onze opvoedadviseurs kunnen je hierbij helpen. Bij hen kan je al je vragen stellen over de opvoeding en begeleiding van je kind. Kijk voor meer informatie op onze website: jgzalmere.nl/4-12-jaar-opvoedadviseurs.

Luis in je haar? Kammen maar!

Hoofdluizen zijn onschuldig, maar besmettelijk. Daarom is het belangrijk om je kind regelmatig te controleren op hoofdluizen. Wil je weten hoe? En wil je weten hoe je hoofdluizen behandelt? Uitgebreide informatie vind je op thuisarts.nl (als je zoekt op: ‘hoofdluis’).

Sport & Cultuur

Ben je op zoek naar een leuke sport- of theaterclub, of naar muzieklessen voor je kind? Op sportencultuur.almere.nl vind je alle sport- en culturele lessen in Almere.